Bewoners Tamanredjo zullen woonomgeving niet opgeven
12 Jul 2012, 20:00
foto
Minister Soewarto Moestadja in gesprek met Ann Sadi van 'Comité belangenbehartiging Tamnanredjo' bij het kantongerecht.


Bewoners van Tamanredjo (Commewijne) zijn vastbesloten hun woonomgeving tussen de Lifon- en Mandoerweg niet op te geven. Vandaag togen zij massaal naar het kantongerecht te Combé, waar er rechtszaak tegen hen gaande is. Deze is aanhangig gemaakt door een verkavelaar, die claimt de rechtmatige eigenaar te zijn van het woongebied.

De bewoners, van wie sommigen al hun hele leven daar wonen, eisen dat de regering deze zaak naar zich toetrekt en voor een oplossing zorgt. Zij hebben zich gebundeld in ‘Comité belangenbehartiging Tamanredjo’. Met stoelen en borden met opschriften hebben de bewoners vanmorgen buiten het rechtsgebouw plaatsgenomen.

Geen hulp gevonden
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken die langs het kantongebouw passeerde, nam poolshoogte. Aan Starnieuws zegt de bewindsman dat hij deze kwestie zal bespreken met zijn collega Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Woordvoerder van de bewoners Ann Sadi, zegt dat de groep nergens afdoende hulp heeft gevonden. Ook niet bij parlementariërs die beloofden te zullen helpen. “Er is ons gezegd dat we ons niet druk hoeven te maken en dat met een vinger op de knop het probleem zou worden verholpen. Nu zijn we voor het gerecht gesleept zonder zicht waar dit alles naar toe gaat”, stelt Sadi.

De bewoners hebben in mei een aanmaning gekregen om hun huizen te ontruimen. De maand daarop, in juni, kregen zeven van de bewoners per deurwaardersexploot een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Vandaag is de zaak voor de tweede keer voorgegaan. Raadsman van de bewoners is Chas Mijnals. Vandaag heeft hij hun zaak verdedigd. De rechter zal op 26 juli de tegenpartij horen. Sadi zegt dat de verkavelaar, claimt de eigenaar te zijn van een gebied ter grootte van 136 hectare.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May