Controle personen en vracht Zorg en Hoop opgevoerd
12 Jul 2012, 18:00
foto
Controle van vracht en personen vanmiddag op luchthaven Zorg en Hoop. (Foto: René Gompers)


Alle vracht en personen naar het binnenland worden gescreend op de luchthaven Zorg en Hoop. Deze maatregel was allang nodig, maar door de actie van een Braziliaanse bende tegen Franse militairen, is de uitvoering versneld. Alle mensen die naar het binnenland reizen, moeten zich kunnen identificeren.

Mark Karg, nationaal coördinator terrorismebestrijding, deelde de veiligheidsmaatregelen mee aan journalisten. Hij legde uit dat er alle medewerking hiervoor is van de luchtvaart autoriteiten en de luchtvaartmaatschappijen. Hij werd tijdens de ontmoeting met de pers bijgestaan door Robby Venlo, waarnemend hoofd Luchtvaartdienst en Raymond Sporkslede, hoofd operations Gum Air.

Controle noodzakelijk
Zij deelden mee dat tonnen vracht naar het binnenland wordt vervoerd. Dagelijks worden er meer dan tien vluchten uitgevoerd. De regering vindt dat vracht goed gecontroleerd moet worden. Dit is normaal op elk vliegveld, waar ter wereld dan ook. Op deze manier wordt voorkomen dat verboden spullen, zoals wapens en munitie worden vervoerd.

De luchtvaartmaatschappijen en havenautoriteiten zijn blij met de extra veiligheidsmaatregelen. Op deze manier is de veiligheid van eenieder gegarandeerd. Voorkomen wordt dat criminelen zich via de lucht verplaatsen omdat de controle in het binnenland is opgevoerd. Er zijn extra militairen en politiemannen ingezet om de veiligheid landelijk op te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May