Ruim SRD 6 miljoen voor ontwateringswerken
12 Jul 2012, 03:00
foto


Het ministerie van Openbare Werken (OW) speelt in op klachten uit de gemeenschap. Het departement heeft elf aanbestedingen gehouden met een prijskaartje van ruim SRD 6 miljoen. Het gaat om aanpak van rioleringen in de districten Coronie, Wanica, Commewijne en Para.

Bij deze werkzaamheden gaat OW een jaarcontract aan met de uitvoerende aannemers. "We zijn overgestapt op dit model om beter in te spelen op klachten uit de samenleving", zegt Andy Janki, beleidsadviseur Civieltechnische Werken aan Starnieuws. Hij legt uit dat vaak niet op die klachten kunnen worden ingespeeld, omdat er geen contract voorhanden is.

"Met een telefoontje uit gemeenschap, kunnen we zaken nu terstond aanpakken", zegt Janki. Deze maatregel is volgens de OW-topper genomen tegen de achtergrond van de belofte van minister Ramon Abrahams. De uit te voeren werkzaamheden behelzen het verrichten van onderhoud en rioleringswerkzaamheden, het opheffen van verstoppingen en schoonmaken van het rioleringsstelsel, waarbij hogedrukreiniger en kolkenzuiger zullen worden ingezet.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May