Aanpak weg naar Papatam mogelijk komende week
12 Jul 2012, 09:00
foto
De Weg naar Papatam zit vol grote kuilen.


De structurele aanpak van de weg naar Papatam door het ministerie van Openbare Werken (OW) begint waarschijnlijk de komende week. Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe deelt Starnieuws mee dat hij niet exact kan aangeven wanneer de werkzaamheden van start gaan. "Ieder geval voor eind deze maand", verzekert Sondrejoe. Hij zegt dat de regering vast van plan is de gedane belofte aan de bewoners na te komen.

Solaiman Kartodikromo, directeur-eigenaar van Wtec Sole, die als onderaannemer van het asfalteringsbedrijf Tjongalanga zal optreden, zegt dat de werkzaamheden binnen een week zullen aanvangen. In eerste instantie moet hij de ontwatering van het Papatamgebied ter hand nemen. Daarna volgt de verhoging van het wegdek met 50 centimeter, waarna Tjongalanga de asfaltering voor zijn rekening neemt.

Versnelde uitvoering
Deze aannemer is tevens belast met de ontwateringswerkzaamheden in Albina, die medio juni begonnen zijn. Door de wegbarricade van de bewoners van Papatam, ondersteund door Albinezen begin juni, heeft de regering besloten de slechte wegsituatie te plaatsen onder de noemer 'calamiteit'. Hierdoor is de weg vrijgemaakt om een structurele oplossing te brengen. Het gaat om een secundaire weg waar het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) in principe verantwoordelijk voor is. Door de beslissing van de regering is OW nu belast met de deze de job.

Minister Ramon Abraham zegt dat secundaire wegen niet vallen onder verantwoordelijkheid OW. "We worden vaker er op geattendeerd door de gemeenschap dat de wegen slecht zijn, maar het budget van OW is voor de hoofdwegen en hoofdafvoerkanalen", verduidelijkt Abrahams. Hij deelt mee dat alle secondaire wegen en lozingen in de districten een aangelegenheid is van RO.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May