Resultaten veldbezoek Coronie zichtbaar
11 Jul 2012, 09:00
foto
Illegale zandafgraving langs de Oost-Westverbinding in Coronie.


De eerste resultaten van het veldbezoek van districtscommissaris (dc) Harrold Sijlbing van Coronie zijn zichtbaar. Alle huishoudens van Burnside tot Ingikondre zijn voorzien van schoon en gezond drinkwater uit de kraan, dankzij de vernieuwing van het waterdistributienet door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Samen met de assembleeleden Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) en Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) is ook een veldoriëntatie gedaan in het noordelijk gebied tussen paal 0 te Ingikondre en Hamilton. Sijlbing zegt aan Starnieuws dat de bewoners en landbouwers vaak te lijden hebben van binnendringend brak water. Er worden werkzaamheden uitgevoerd door Surzwam om de loosleidingen functioneel te maken voor de afvoer van ongewenst en overtollig water.

Ordening schelpafgravingen
Sijlbing heeft gisteren de vergunninghouders en schelpafgravers ontvangen voor een kennismaking en een onderhoud over het afgraven van schelpzand in het Coppenamegebied. Er is aangegeven dat illegale schelpafgravingen niet zullen worden getolereerd en de sterke arm zal worden ingezet om personen die zich toch hiermee bezig houden op te sporen en aan te pakken.

Het ligt niet in de bedoeling om districtsbewoners actief in deze sector brodeloos te maken, maar een ordening die gestoeld is op onderzoek naar de effecten van schelpafgravingen op het milieu in het Coppenamegebied, ligt in het vooruitzicht. De dc hield de exploitanten voor dat een tijdelijke stopzetting tot de mogelijkheden behoort. Dit hangt mede af van het resultaat van het NIMOS-onderzoek dat verzocht is door de districtsleiding.

De Tata Colinschool heeft een nieuwe grasmaaimachine ontvangen. De schenking werd gedaan door assembleelid Paal. De school had reeds geruime tijd aangegeven grote behoefte te hebben aan onderhoudsgereedschap voor het schoolerf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May