Brandweer brengt voorlichting naar Albina
08 Jul 2012, 16:00
foto
Brandweervoorlichter Glenn Cooman geeft de instructies voor de start van de campagne (Foto: Isaak Poetisi)


Vrijwilligers zullen in zes dagen vijfhonderd rookmelders in woningen aanbrengen. De rookmelders zullen worden aangebracht in huizen tussen Erowarte en Papatam tot het centrum van Albina.

Deze actie die samen met het Korps Brandweer Suriname (KBS) plaatsvindt, maakt deel uit van een brandvoorlichtingsprogramma voor het grensplaatsje. Brandweervoorlichter Glenn Cooman zegt dat het aan te bevelen is dat de burgers zelf de rookmelders plaatsen. De rookmelders alarmeren de mensen dat er brand is. De bewoners die rookmelders krijgen, krijgen ook instructies mee hoe deze te controleren en te onderhouden.

De vrijwilligers die de bestuursdienst heeft geselecteerd, zullen ook de oude elektrische installaties, aangesloten apparatuur en plaatsing van gascyclinders controleren. Albina krijgt ook een alarmsirene, die bij brand of andere calamiteiten de gemeenschap moet waarschuwen. De voorlichtingscampagne van het KBS begint morgen en zal een week duren.

In de grote vakantie, in augustus en september, houdt het KBS de ‘Brandweer pre skoro.’ Aan de orde komen dan brandweerspelen, waaronder pionnen spuiten, helmracen en evenwicht balklopen. Het doel van de ‘pre skoro’ is kinderen in het prille begin aan te leren hoe te handelen in een brandsituatie. Deze activiteiten zijn een aanzet om te komen tot een Jeugdbrandweer in Suriname. Het KBS richt zich bij deze ‘pre skoro’ op jongeren tussen 12 en 19 jaar.

Isaak Poetisi

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May