Tien finalisten Little Voice Zangcontest
08 Jul 2012, 14:00
foto
De 9-jarige Shaniqua Prins, jongste deelneemster tijdens de presentie van het lied 'Jij bent mijn mama'. (Foto: Rachel Dompig)


Van de veertien contestanten die meededen aan de voorronde van het Little Voice Zangcontest zijn tien finalisten gekozen door een driekoppige jury. Het evenement is bestemd voor leerlingen van het Gewoon Lager Onderwijs in de leeftijdsklasse van negen tot en met veertien jaar. De finale wordt op 4 augustus gehouden.

“Het Little Voice Zangcontest moet gezien worden als een gelegenheid, waarbij de leerlingen van de lagere scholen hun zangtalent ontwikkelen om grote hoogten te bereiken in de toekomst. Er worden geen songfestivals voor deze kinderen georganiseerd. Het gevolg is dat deze talentvolle jongeren verloren gaan”, zegt Rea Doorson, voorzitter van Musical Kids Club aan Starnieuws.

Pilotproject
Het contest is een pilotproject en het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement moet worden. De zangwedstrijd is zaterdag gehouden in de Congreshal. Doorson is ook als muziekleerkracht verbonden aan de Sint Jozefschool.

Het publiek genoot met volle teugen van de kinderstemmetjes die de show stalen. Hun vertolking werd gewaardeerd met luid gegil en uitbundig geklap. De 13-jarige Akeem de Mees zong het nummer Mi wan fu yu sabi now van Bryan Bijlhout speciaal voor zijn moeder, omdat zij lief is voor hem en hij zich terugvindt in het lied.

Trots
Voor Marijette Nahar was het een moment van blijdschap om haar zoon, Pierre, te bewonderen op het podium.“Ik ben blij dat hij het goed heeft gedaan. Vanaf de generale repetitie ging het goed”, benadrukt zij. Yvette Eli, zus van de 12-jarige Geneviva is heel trots op haar jongere zus. “Ik heb heel veel respect voor mijn zusje dat ze durft. Zelf zou ik het niet doen. Ze blijft doorzetten. Geneviva heeft al twee keren meegedaan aan de mini playbackshow van Apintie”, vertelt zij.

De certificaten werden door de ouders overhandigd aan de deelnemers. Musical Kids Club maakt zich sterk voor activiteiten waarbij kinderen zich prettig voelen en zich kunnen uitleven. Vorig jaar december hield de organisatie een mini Christmas playbackshow, waarbij de kinderen een kerstnummer moesten nadoen.

Rachel Dompig
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May