Santos handhaaft zich in de topsectie van de SVB
08 Jul 2012, 06:00
Het winnende team van Santos.

Bij de afronding van de competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in de eerste klasse is het Real Saramacca niet gelukt van Santos te winnen. De wedstrijd eindigde zaterdag gelijk (1-1), waardoor Santos in de topsectie blijft. Real Saramacca zal moeten winnen van nummer 3 van het lidbondentoernooi om zich te handhaven in de topsectie van de SVB. De publieke belangstelling was matig.

Door dit gelijkspel komt Santos op 23 punten uit 22 wedstrijden en Real Saramacca eindigt op 22 punten uit 22 wedstrijden. Santos heeft de eerste helft niet kunnen imponeren. De ploeg van Real Saramacca zocht vanaf het beginsignaal de aanval op. De club had zelfs zes scoringskansen, maar de doelverdediger van Santos, Desmond Ost, was in optimale stemming en hield zijn doel schoon. Santos kon maar tweemaal gevaarlijk zijn maar deze kansen werden ook niet benut. De ruststand was 0-0.

Twee rode kaarten
In de tweede speelperiode kreeg Santos in de 57e minuut een vrije trap. De bal werd slecht voorgetrokken en de verdediging van Real Saramacca werkte deze weg voor de spits. De verdediging van Santos miste de bal, terwijl Jermain Carbin van Real Saramacca geen fout maakte. Hij noteerde 1-0 voor Real Saramacca. De blijdschap was echter van korte duur want in de 59e minuut kreeg Joseph Gavinne de bal en omspeelde twee verdedigers van Real Saramacca. Hij gaf een keurige assist aan Xaviero Perk, die geen fout maakte en de stand op 1-1 bracht.

Twee spelers van Real Saramacca kregen de rode kaart. Miquel Sichtman kreeg in de 76e minuut zijn tweede gele kaart (rood) en moest het veld ruimen. In de 80e minuut kreeg ook de speler Mitchel van Zichem de rode kaart vanwege natrappen van een speler van Santos. Real Saramacca moest met negen man de wedstrijd uitspelen.

Hoop en dankbaarheid
Volgens Joël Assad, de coach van Real Saramacca hebben zijn jongens niet een al te goede competitie achter de rug. De trainingen werden slecht bezocht “en dan zal je deze resultaten hebben. Hij is wel overtuigd dat Real Saramacca zich gaat handhaven in de topsectie door de promotie/degradatie wedstrijden te winnen.

De coach van Santos, Leslie Leisner, gaf aan dat het een hele opluchting voor hem is, omdat de voorbereiding naar deze wedstrijd niet optimaal was. Hij dankt God dat Hij de jongens naar dit succes heeft geleid. Hij zegt trots te zijn op zijn spelers en natuurlijk ook op de Nickeriaanse gemeenschap die Santos de ondersteuning heeft gegeven. Als de twaalfde man heeft het publiek de jongens tot het laatste fluitsignaal gestimuleerd om vol te houden en het gelijkspel niet uit handen te geven. De coach vindt dat de doelman alles heeft goed gemaakt. Hij heeft een fantastische wedstrijd gepeeld. Hij feliciteert de Nickeriaanse gemeenschap met het feit dat Santos niet is gedegradeerd zodat zij verder kan genieten van topsectie voetbal in Nickerie.