David Auguste wint verkiezing plantage Onoribo
08 Jul 2012, 02:00
foto
Auguste David, de nieuw gekozen voorzitter van het plantagebestuur Onoribo.


Na een lange periode van ontevredenheid, heeft plantage Onoribo zaterdag een nieuw bestuur gekozen. David Auguste neemt het roer over van Ricardo Jugwells. Auguste zegt aan Starnieuws dat hij zal werken aan verzoening onder de erfgenamen. Eenheid is volgens hem een belangrijke voorwaarde om de plantage tot ontwikkeling te brengen.

Op een algemene ledenvergadering van 10 maart 2012 werd door de plantagebewoners besloten om een bestuursverkiezing te houden in Onoribo. Na een uitstel werd de verkiezing zaterdag gehouden en gewonnen door de lijst Auguste. “Het bestuur Jugwells zal alle formele zaken moeten overdragen”, zegt Caroline Bandisan, ondervoorzitter van het oud bestuur.

Interventie president
President Desi Bouterse heeft eerder dit jaar partijen bij elkaar gebracht in een stichtingsvorm ter behartiging van de belangen van omwonenden en erfgenamen van Onoribo. Er is toen ook een team gevormd onder leiding van Lothar Boksteen dat moet onderhandelen met de Suralco.

Het is de bedoeling dat het winnende bestuur verder werkt met deze stichting en het onderhandelingsteam. Dat heeft het electoraat bepaald, zegt Bandisan. Twee leden van het oud bestuur hebben zich ook kandidaat gesteld op de winnende lijst.

Samenwerken
Auguste zegt dat er veel meningsverschillen zijn in de families. Er moet overeenstemming worden bereikt om de ontwikkeling ter hand te nemen. “De plantage moet ontwikkeld worden, zoals het aanleggen van recreatieoorden”. Auguste riep de verliezende groep op om samen met het nieuwe bestuur de strijd tot ontwikkeling aan te gaan. Zijn groep kreeg 185 stemmen, waardoor de groep van Hesdy Ommen met 56 stemmen, verslagen werd.

Namens de verliezende partij deed Gregory Rijssen de belofte om het nieuwe bestuur te ondersteunen. Volgens Rijssen hebben de erfgenamen een vertegenwoordiging gekozen, die niet als tegenstander gezien moet worden. “Er moet nog een analyse gemaakt worden, waarom wij minder stemmen hebben gehad. Dat voorzitter Ommen uitlandig is, en niet persoonlijk aanwezig was bij de verkiezingen, moet niet gezien worden als oorzaak voor het verlies. Er is geen enkel regel die Ommen verbiedt om niet lijfelijk aanwezig te zijn”, zegt Rijssen.

Marvin Moesan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May