Containers met salpeterzuur Rosebel Goldmines omgekanteld
07 Jul 2012, 17:35
foto


Twee containers met 16.000 liter salpeterzuur (nitric acid) bestemd voor Rosebel Goldmines zijn vandaag omgekanteld op de Brownsweg. Een truck van Haukes NV vervoerde de chemicaliën naar Rosebel. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Een deel van het spul is gelekt. De opruiming is gaande.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat Rosebel Goldmines/Iamgold te kennen heeft gegeven de salpeterzuur op te zullen ruimen. Voor alle zekerheid heeft de politie ook het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) en Nimos ingeschakeld. De opruimingswerkzaamheden vinden plaats in bijzijn van deze instituten en de politie. Naarden zegt dat de truckchauffeur bezig was met een inhaalmanoeuvre. De truck is daardoor op een onverhard gedeelte beland en kantelde om. Naarden zegt dat het zand waar de salpeterzuur gelekt is, zal worden uitgegraven en opgeruimd door de goudmaatschappij. Dit om milieuproblemen tegen te gaan. Het gat wordt opgevuld met ander zand.

Verklaring Rosebel
Het bedrijf gaf zojuist de volgende verklaring uit:

Hedenmorgen rond 11 uur, is een truck die twee containers met salpeterzuur (nitric acid) vervoerden naar de Rosebel Mine Site gekanteld op de Brownsweg.
Het Rosebel Emergency Response Team werd direct in stelling gebracht en interne hulpdiensten vertrokken onmiddellijk naar de locatie van het incident.
Tegelijkertijd heeft het bedrijf de relevante overheidsautoriteiten geïnformeerd, waaronder de districtscommissaris van Brokopondo, de politie en het Nimos. Genoemde diensten waren ter plekke om te assisteren.
De situatie werd continu gemonitord en is volledig onder controle.
De containers zijn inmiddels weer rechtop gezet en voorbereidingen worden getroffen om het transport naar de RGM Mine Site te vervolgen.

Rosebel is dankbaar voor de professionele en voortvarende assistentie van de overheidsautoriteiten, de werknemers en andere belanghebbenden.
Rosebel biedt haar verontschuldigingen aan de lokale gemeenschap en weggebruikers voor het ontstane ongerief vanwege de tijdelijke wegafsluiting, zegt
de verklaring ondertekend door Roy van Aerde, Senior Communications Coordinator.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May