Samsoedien: “VIDS zoekt spijkers op laag water”
07 Jul 2012, 20:30
foto
DC Roline Samsoedien bij de kandidaatstelling van de verkiezing van dorpshoofden in West Suriname.


Voorzitter van de verkiezingscommissie van West-Suriname, districtscommissaris Roline Samsoedien zegt aan Starnieuws dat de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) spijkers op laag water zoekt. Volgens Samsoedien heeft de VIDS zich niet bij haar aangemeld, terwijl de organisatie wel in het gebied is. Ook is ze nooit met suggesties, misnoegen en ideeën gekomen voor het referendum en de verkiezing van de dorpshoofden. De verklaring van de VIDS verbaast Samsoedien. Ze weerspreekt dat de verkiezingsorganisatie eenzijdig bezig is en de rechten van de inheemsen geschonden heeft.

Samsoedien merkt op dat er vanuit de VIDS geen reactie is geweest. “Ik heb pas nog vergaderd in Section en na mij is de VIDS gaan vergaderen met de dorpelingen. Wij hebben alle belanghebbenden geraadpleegd en we hebben duidelijk kenbaar gemaakt dat iedereen met voorstellen mag komen. Het traject naar de verkiezingen toe hebben we met de dorpsbewoners doorgenomen”, stelt Samsoedien.

Zij heeft feedback gepleegd met de dorpelingen. Volgens haar is er absoluut geen ontevredenheid en de bewoners zijn gerust en vredig. “Ik maak me geen zorgen om de VIDS, maar ik richt me meer op het welzijn van de dorpelingen. Er moet nog zoveel achterstand weggewerkt worden en dat vind ik veel belangrijker dan praatjes die geen gaatjes vullen”, deelt Samsoedien mee. De verkiezing van de dorpshoofden wordt morgen gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May