Bond RBC zal staking moeten opschorten
06 Jul 2012, 01:00
foto


De bond bij Royal Bank of Canada (RBC) zal in de ochtend de leden informeren over het onderhoud dat hij donderdagavond had met de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Het bestuur van de bond onder leiding van Willy Rodrigues zei na afloop aan Starnieuws dat afgesproken is om geen mededelingen meer te doen in de pers.

Het is een regel dat de Bemiddelingsraad als voorwaarde heeft dat er geen acties gevoerd worden terwijl er bemiddeld wordt. De bond heeft de bemiddeling geaccepteerd. Gisteren bleven de deuren van het hoofdkantoor en alle filialen in het land gesloten, waaronder ook Nickerie.

De bond wil een salariscorrectie van 15,3%. Dit is ook het inflatiecijfer van afgelopen jaar, zoals berekend door het Algemeen Bureau voor de Statistiek. De directie van RBC wil niet verder gaan dan 8%. Verder zijn werknemers niet zeker van hun job. De bond maakt zich ook sterk hiervoor. Aangezien onderhandelingen en briefwisselingen niet geleid hadden tot een oplossing, besloot de bond gisteren in staking te gaan. Vandaag zullen de leden besluiten, nadat het bestuur hen geïnformeerd heeft, wat er verder zal gebeuren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May