“Blij, maar niet tevreden”
05 Jul 2012, 12:30
foto


Edmund Stuger, directeur van de Algemene Middelbare School (AMS) is blij met het resultaat van 97 direct geslaagden. “Tevreden ben je pas als je 100% geslaagden hebt, maar je moet realistisch blijven”, zegt hij aan Starnieuws.

In totaal namen 189 leerlingen deel aan het VOS-eindexamen. Het resultaat is met 51,3% direct geslaagden veel beter dan vorig jaar met 36,6%. Het beter resultaat dankt hij aan de inzet van zijn docentenkorps. “We hebben geprobeerd meer met de leerlingen te praten en het resultaat ligt er.”
37 leerlingen moeten herexamen doen. Het totaal percentage geslaagden zal na de uitslag van het herexamen begin augustus dan naar boven worden bijgesteld. Van de examenkandidaten zijn 47 (24,9%) afgewezen.

Ook waarnemend directeur Eric Slijngaard van het Imeao 4 is blij met het resultaat van zijn examenkandidaten. Van de 84 leerlingen zijn 39 (46,4%) direct geslaagd. “Natuurlijk streef ik ook naar 100% geslaagden, maar als je het resultaat plaatst tegenover de inzet van leerlingen en docenten, mag ik niet ontevreden zijn.” Vijftien leerlingen van zijn school krijgen een herkansing. Zeventien leerlingen moeten nog een ICT-cijfer indienen. Het eindresultaat zal er begin augustus na de herexamen volgens Slijngaard ook beter uitzien.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May