VOJ-Atjoni start in oktober
04 Jul 2012, 13:00
foto
In aanbouw zijnde onderwijswoningen te Atjoni. (Foto: Minov)


In oktober zal een nieuwe voj-school in Atjoni, op de grens tussen de districten Brokopondo en Sipaliwini worden geopend. Bij deze twaalf lokalen tellende school, hoort ook een internaat en zes onderwijzerswoningen. De school zal ruim honderd leerlingen tellen.

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zegt in een persbericht dat een aantal leerkrachten zich reeds heeft aangemeld. In het afgelopen weekend bracht een Onderwijsdelegatie onder leiding van minister Shirley Sitaldin een bezoek aan dit gebied. De school wordt onderverdeeld in een Mulo-sectie, een klas voor lager beroepsonderwijs en het Lager Technisch Onderwijs. Het internaat is bedoeld voor opvang van leerlingen die verre afstanden moeten afleggen. Met deze faciliteiten wordt het onderwijs toegankelijker gemaakt.

Opvang scholieren uit dorpen
De VOJ-school is bedoeld als opvang voor zesde klas toetskandidaten van 21 glo-scholen van de omliggende dorpen. Sitaldin benadrukt het belang van het optimaal gebruiken van de school. De lokalen moeten niet alleen dienen voor lessen in de ochtenduren. Nagegaan zal worden hoe de ruimtes optimaal te gebruiken voor bijvoorbeeld naschoolse activiteiten. Met de kapitein sprak de minister af dat er op kort termijn een plan wordt uitgezet waarin onder meer de ouderparticipatie wordt meegenomen.

De bouwwerkzaamheden in Paramaribo en Wanica beginnen deze week. Deze worden in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken uitgevoerd. In deze twee districten worden meer dan 300 extra lokalen bijgebouwd. Die moeten midden september af zijn, zodat per 1 oktober de klassen op de basisscholen kleiner zullen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May