Dodelijke cholera-uitbraak in Cuba
04 Jul 2012, 10:00
foto


Drie mensen zijn omgekomen en 53 anderen besmet in een zeldzame uitbraak van cholera in het zuidoosten van Cuba. Volgens de krant Granma van de Communistische Partij zijn een paar putten waarvan vermoed wordt dat zij de bron zijn van de uitbraak gesloten.

Intussen heeft het ministerie van Volksgezondheid berichten over medicijntekorten ontkend. Gezondheid functionarissen zeiden dat ze al "de nodige middelen hadden om voldoende aandacht te besteden aan patiënten" en dat de situatie "onder controle" is.
Ze zeiden dat ze een reeks maatregelen hebben getroffen, waaronder het nemen van watermonsters en het toevoegen van chloor om het te zuiveren, om zo de uitbraak te bestrijden.

Tot nog toe hebben ongeveer 1.000 mensen medische hulp gehad. De meesten van hen waren afkomstig uit de kustplaats Manzanillo in het zuidoosten van Cuba.
Functionarissen zeiden dat zij geloofden dat die besmet water hadden gedronken dat verontreinigd is na een periode van zware regenval en hoge temperaturen in het gebied. Volgens hen neemt het aantal meldingen nu af.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gezegd dat dit de eerste cholera-uitbraak is sinds kort na de revolutie van 1959. De laatste cholera-epidemie in Cuba eindigde in 1882.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May