Lackin: Veel gerealiseerd tijdens voorzitterschap Caricom
03 Jul 2012, 11:30
foto
President Desi Bouterse tijdens de tussentijdse bijeenkomst van de Caricom staatshoofden in Hotel Torarica.


Tijdens het voorzitterschap van de Caricom, uitgeoefend door president Desi Bouterse is er veel bereikt, meent minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Van 4 tot 6 juli komen de regeringsleiders in St. Lucia bijeen waar diverse zaken geformaliseerd zullen worden. Als uittredende voorzitter blijft Bouterse nog in de leiding van de Caricom.

Lackin zegt aan Starnieuws tevreden te zijn over de stappen die ondernomen zijn met de Regional Sport Academy. Op het gebied van jeugd is veel bereikt. Alle Caricom jeugdambassadeurs zijn in Suriname geïnstalleerd door de president. Er is een basis voor samenwerking gelegd met de Unasur. Ook de jongeren van Caricom en Unasur hebben een gezamenlijke 'high level youth' bijeenkomst gehad.

"Er is gewerkt aan voorstellen voor de ‘Caribbean Enterprises’ zegt Lackin. Deze zullen in St. Lucia verder besproken worden. Er zijn ook vorderingen gemaakt met het verder versterken van het Caricom-secretariaat en het uitvoeren van de aanbevelingen die gedaan zijn in het rapport door de consultants. Als minister van Buitenlandse Zaken heeft Lackin ook diverse bijeenkomsten geleid. De bewindsman zegt dat Suriname een goede beurt gemaakt heeft in deze periode en de banden zijn steviger aangehaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May