Lloyd Banda nipt gekozen tot kapitein Bernharddorp
02 Jul 2012, 17:00
foto
Lloyd Banda, het nieuwe dorpshoofd van Bernharddorp. (Foto: Bryan Swedo)


Lloyd Banda is met twee stemmen verschil van zijn tegenkandidaat Cindy Biswane, gekozen tot dorpshoofd van Bernharddorp. Hij kreeg 320 stemmen, Biswane 318 en de derde kandidaat, Hariëtte Arupa, behaalde 126 stemmen tijdens de verkiezing zaterdag.

Niet iedereen is tevreden over het verloop van de verkiezingen. Er zouden personen gestemd hebben die niet voorkwamen op de kiezerslijst. Biswane zegt aan Starnieuws dat de kiezerslijst ter inzage gelegd was. Alleen mensen die hierop voorkomen, mochten hun stem uitbrengen. Toch zijn er volgens haar personen tot de stemming toegelaten, terwijl hun naam niet op de lijst voorkwam.

Toezicht
Banda om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de verkiezing onder leiding van een verkiezingscommissie plaatsgevonden heeft. Er was toezicht vanuit de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), het ministerie van Binnenlandse Zaken en het commissariaat. Hij vindt dat mensen zich neer moeten leggen bij de uitslag. Biswane deelt mee dat zij met haar ondersteuners aan het beraden is over de te ondernemen stappen.

Intussen maakt Banda zich op om gesprekken te voeren met de dorpsbewoners. "Wij moeten de eenheid bewaren. De verkiezing is geweest en er moet samengewerkt worden om de belangen van het dorp te behartigen", zegt Banda. Hij is van plan om de communicatie met de bewoners in het dorp op te voeren, door wijkvergaderingen te houden en huis aan huis te gaan. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun visie kunnen geven voor aanpak van problemen in het dorp. Banda neemt over van Jerry Gijsberg en moet nog worden geïnstalleerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May