NDP verwelkomt VHP'ers
01 Jul 2012, 15:00
foto
Vijay Chotkan (links) en Romeo Jokhoe hebben de VHP de rug toegekeerd en zijn toegetreden tot de NDP.


Vijay Chotkan en Romeo Jokhoe zijn met aanhang hartelijk verwelkomd door de Nationale Democratische Partij (NDP). Zij zeggen met ruim 300 personen uit de VHP naar de NDP te zijn overgestapt. Ook NDP-leider Desi Bouterse verwelkomde hen hartelijk op de partijvergadering op Leiding XI A, zaterdagavond. Zij mochten de vergadering toespreken en kregen de microfoon van Bouterse.

Chotkan en Jokhoe zeggen dat ze een grotere bijdrage kunnen leveren in de NDP. Zij zijn onder de indruk van het sociaal contract dat de Mega Combinatie gesloten heeft met het volk. Jokhoe merkte op dat de NDP geen onderscheid maakt naar ras en geloof. Hij heeft gemerkt dat binnen de VHP, met acht zetels, en het gehele Nieuw Front geen enkele moslim in De Nationale Assemblee vertegenwoordigd is.

4000 leden erbij
VHP-voorzitter Chan Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Chotkan hem gisteren geïnformeerd heeft dat hij met zeven personen zou overstappen naar de NDP. Hij heeft de namen doorgegeven. Later belde hij weer om nog een naam door te geven. "Andere VHP'ers die zouden zijn overgelopen, is ons niet bekend. Vermoedelijk gaat het om sympathisanten en NDP'ers", zegt Santokhi.

Santokhi zegt dat het altijd jammer is als mensen de partij verlaten, "maar wij focussen ons niet daarop. Gisteren hadden wij evaluatie van één jaar VHP-bestuur. Wij hebben 4000 nieuwe leden erbij gehad", zegt de VHP-voorzitter. Hij wenst de mensen die de partij de rug toegekeerd hebben veel succes toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May