Alfons Wielzen winnaar van Junizangvogeltoernooi
01 Jul 2012, 13:30
foto
Kampioen Alfons Wielzen. Zij twa-twa kreeg 103 punten.


De Park Zangvogel Organisatie (PZO) heeft vanmorgen het 'Junizangvogeltoernooi' afgerond in alle klassen. De twa-twa van Alfons Wielzen heeft zijn tegenstander Rinaldo James met 103-11 teruggefloten. Bij de Picolet was het makkelijk want twee vogels van de zelfde eigenaar moesten het tegen elkaar opnemen. Shiraly Nasirhoessein1 moest het opnemen tegen Shiraly Nasirhoessein3. Hij werd kampioen en semikampioen.

Bij de Rowtie, was het eveneens een makkelijke zege voor de vogel van Dineshwar Sewgobind. Hij won met 35-0 van de rowtie van Soekijan Sanawi. Volgens Rinaldo James heeft hij zijn sportieve plicht vervuld om zijn zangvogel alsnog te brengen voor de wedstrijd, omdat zijn vogel nu in de rui periode zit. Hij wilde niet onsportief overkomen.

Voor Alfons Wielzen is het de derde keer dat hij winnaar wordt met deze vogel. Hij had het zien aankomen dat hij kampioen zou worden. Wielzen vindt dat als de vogel van de tegenstander beter had gefloten, hij zeker tot een hogere score zou komen. Volgens de competitieleider Sifried Enjoem volgt in augustus het 'Paradise toernooi'. Dan mogen alle vogel liefhebbers meedoen omdat het wordt een open toernooi wordt in Paradise.

De rangschikking van het junitoernooi ziet er alsvolgt uit:
Rowtie klasse:
Kampioen: Dineshwar Sewgobind
Semi: Soekijan Sanawi
Demi: Muljono Kramawitana
Hoogste score: Ashok Sharda met 72 slagen
Picolet klasse:
Kampioen: Shiraly Nasirhoessein
Semi: Shiraly Nasirhoessein
Demi: Johnny Djosetro
Hoogste score: Shiraly Nasirhoessein met 70 slagen
Twa-twa klasse:
Kampioen: Alfons Wielzen
Semi: Rinaldo James
Demi: Ponirin Martosoewito
Hoogste score: Alfons Wielzen met 129 slagen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May