Jeugdparlementariërs willen meer bewegingsactiviteiten
01 Jul 2012, 21:30
foto


Het jeugdparlement wil meer bewegingsactiviteiten in de verschillende districten. In Nickerie werd een ‘Sanexzumbathon’ gehouden zaterdag met ruim 300 deelnemers. De jeugdparlementariërs van Nickerie, Regillio Dors, Jayand Karaya en Fariel Kasanmoesidran, benadrukken dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn. Daarom heeft het Jeugdparlement het initiatief genomen om de samenleving meer te laten bewegen.

Er is voor deze bewegingsactiviteit ondersteuning gekregen van Subisco International en Basic One water. Jeugdparlementariërs van vier districten waren ook in Nickerie om hun collega’s te ondersteunen. Het gaat om Sebitadebie Gopal (Paramaribo), Orlando Wooje (Sipaliwini), Miguella Huur (Wanica) en Stefanus Ligorie (Marowijne).

Overnemen door Sport- en Jeugdzaken
De jeugdparlementariërs willen alle districten aandoen om de mensen te stimuleren om in beweging te komen. Ligorie zegt dat hij in Nickerie is om zich te oriënteren en om de positieve zaken van de organisatie mee te nemen wanneer Marowijne aan de beurt is.

Wooje zegt dat dit initiatief van het Jeugdparlement het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal overtuigen om zulke activiteiten over te nemen en deze over heel Suriname uit te voeren. Hij vindt het een geweldig initiatief en is blij dat het evenement geslaagd is. Behalve B- Fit uit Paramaribo heeft ook een plaatselijke fitnessschool, ‘Pro-fitness’ mee geparticipeerd aan het evenement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May