Tweede brand binnen een week in Nickerie
01 Jul 2012, 00:00
foto


De Forensische Dienst van de politie zal onderzoeken hoe een pand in de Van Pettenpolder in Nickerie zaterdagavond omstreeks 21.20u is afgebrand. De eigenaar van het pand, Orben Jackson, was nauwelijks vertrokken om een portie eten te kopen met zijn broer of er brak brand uit.

Steven Sibelo, adjunct hoofdbrandmeester van het Korps Brandweer Suriname, afdeling Nickerie vertelt aan Starnieuws dat de melding omstreeks 21.20 uur binnenkwam. "De brandweer was na exact 6 minuten ter plaatse en trof het pand in lichterlaaie aan".

Vermoedelijk brandstichting
Sibelo zegt dat het pand uit hout was opgetrokken en niet was aangesloten op een nutsvoorziening. Er is ook geen fornuis aangetroffen maar dat wil niet zeggen dat er niet gekookt wordt in het pand. "We hebben alleen maar nablussing verricht. De spullen in het pand zijn verloren gegaan."

Volgens de eigenaar moet er sprake zijn van brandstichting, omdat enkele minuten voordat hij besloot om eten te gaan kopen, zijn vriendin hem eten heeft aangeboden. Maar hij zou dat bij haar moeten gaan nuttigen aan de Awinistraat. Hij wilde dat niet en er ontstond een korte woordenwisseling met haar waarna hij is vertrokken om eten te gaan kopen. Volgens ooggetuigen zou de vriendin het erf van Jackson zijn opgegaan. Toen hij wegging, vatte het pand binnen enkele minuten vlam. Jackson zegt dat hij vaker aangifte heeft gedaan bij de politie maar dat nimmer is opgetreden tegen de vriendin. Het pand was niet verzekerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May