Weer vluchten naar Zuid-Oost Suriname
30 Jun 2012, 10:05
foto


Het is sinds vanmorgen tien uur weer mogelijk om te vliegen naar Zuid-Oost Suriname. De opschorting van deze vluchten is slechts mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Eerder waren verschillende vliegvelden in Oost-Suriname uit veiligheidsoverwegingen gesloten.

De veiligheid in het oosten was door de situatie in Frans-Guyana opgevoerd. Braziliaanse gewapende mannen hebben woensdag twee militairen in het goudwinningsgebied Dorlin nabij Maripasoela doodgeschoten. Twee gendarmes raakten bij die actie gewond. Criminele garimpeiros doorkruisen vaker de grenzen van de buurlanden bij hun activiteiten.

De passagiers die willen reizen vanuit Zorg en Hoop naar het Zuidoosten van Suriname moeten zich duidelijk identificeren. Het gaat hierbij om zowel Surinamers als buitenlanders. Wie zich niet duidelijk kan identificeren, zal niet kunnen reizen naar het gebied. Ook de bagage van de passagiers wordt streng gecontroleerd. Starnieuws verneemt dat veiligheidspersoneel van het Bureau Nationale Veiligheid op het vliegveld Zorg en Hoop is ingezet om de controles uit te voeren. Ook de douane is bij deze actie betrokken.

Vanuit de airstrips in het binnenland zorgt ook het overheidspersoneel of het personeel van de betreffende luchtvaartmaatschappij voor de controle. Aan de luchtvaartmaatschappijen is opgedragen een passagierslijst van elke vlucht naar het Bureau Nationale Veiligheid te sturen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May