Vliegvelden dichtbij grens Frans-Guyana gesloten
30 Jun 2012, 00:00
foto
Melvin Linscheer, directeur Nationale Veilgheid. (Foto: gov.sr)


Verschillende vliegvelden in oost-Suriname zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, bevestigt tegenover Starnieuws de situatie in Frans-Guyana gemaakt heeft dat de veiligheid in het oosten is opgevoerd. Een Braziliaanse bende is een confrontatie aangegaan met het Franse Leger.

Het komt vaak voor dat criminele garimpeiro's moorden plegen in Frans-Guyana en uitwijken naar Surinaams grondgebied. De Franse troepen zijn op zoek naar de criminelen die twee soldaten hebben gedood en twee gendarmes hebben verwond. Linscheer zegt dat er voorzorgsmaatregelen genomen zijn door de veiligheids- en opsporingsinstituten.

Een van de maatregelen is om het vliegverkeer op 'risico-airstrips' te minimaliseren. Het luchtverkeer uit het binnenland moet verder geordend worden. "Wij zijn bezig met de ordening, maar nu is het nodig om extra veiligheidsmaatregelen te treffen", zegt Linscheer. Hij zegt de vliegvelden die dichtbij de Franse grens zijn, voor een korte tijd geminimaliseerd zijn. De veiligheidschef denkt dat in het weekend weer vluchten uitgevoerd kunnen worden. De controle in het oosten is opgevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May