Koninklijke onderscheiding voor Harto Soemodihardjo
29 Jun 2012, 16:00
Harto Soemodihardjo heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn jarenlange inzet en het kleurrijk maken van het cultureel diverse muzikale veld in Nederland. Hij kreeg een koninklijk lintje opgespeld door de burgemeester van Amsterdam in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het was een grote verrassing voor hem.

Hem werd verteld dat het een welkomstfeestje van Cynthia Mc Leod was en werd aan hem gevraagd de muzikale begeleiding op hem te nemen.

Vorig jaar ontving deze toonaangevende muzikant en producer de Cosmic Award voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Surinaamse muziek in Nederland.

Sporen verdiend
Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend zowel in Nederland als Suriname. Harto is één van de grondleggers van het prestigieuze componisten-festival, ‘Suripop’ en was de huiscomponist van het legendarische Surinaamse ‘Doe Theater’. Na zijn vestiging in Nederland in 1982 werkte hij samen met artiesten als; Ruth Jacott, Denise Jannah, Manouschka Zeegelaar-Breeveld, Gerda Havertong en Candy Dulfer.

Al meer dan tien jaar componeert hij de muziek voor de shows van Jörgen Raymann. Hij is met zijn band wekelijks te zien in ZO! Raymann in Nederland en in Suriname op twee televisie zenders.
Harto Soemodihardjo zal ook tijdens het Keti Koti Festival in Nederland met zijn band composities uit zijn omvangrijke oeuvre laten horen. De nummers zullen worden gezongen door een aantal van de vele artiesten waarmee hij in zijn lange loopbaan heeft gewerkt.
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May