Staatsolie/Suritex op zoek naar nieuwe naam Texacopompen
29 Jun 2012, 15:00
foto
De directie van Staatsolie en Suritex vraagt de samenleving om een naam te bedenken voor de Texacopompen. Directeur Marc Waaldijk wordt geflankeerd door president-commissaris van Suritex Agnes Moensi en waarnemend directeur Aubrey Nai Chung Tong. (Foto: Raoul Lith)


Iedereen mag meehelpen om een pakkende Surinaamse naam te bedenken voor de twintig Texaco servicestations. Suritex, een dochter van Staatsolie, heeft deze operatie in september vorig jaar overgekocht. Negen maanden later, na de geboorte van het kind moet er een naam worden gegeven, zegt waarnemend directeur van Suritex, Aubrey Nai Chung Tong.

Staatsolie directeur Marc Waaldijk zei op een persconferentie vandaag dat zijn voorkeur uitgaat naar een korte naam. Hij hoopt dat de samenleving massaal zal meedoen in het bedenken van de nieuwe naam. Waaldijk merkt op dat in de 2020-vision van Staatsolie US$ 1.5 miljoen wordt geïnvesteerd. De Texaco-pompen zijn overgenomen omdat wanneer de raffinaderij af is, diesel en benzine van Staatsolie aan de pomp verkocht zal worden.

President-commissaris van Suritex, tevens onderdirecteur van Staatsolie, Agnes Moensi-Sokowikromo, benadrukt dat de campagne 'Kis' A Grani' heet. Het bedrijf wil het voorrecht van de naam aan de samenleving geven. Nai Chung Tong deelde mee dat meerdere namen ingezonden mogen worden. De formulieren worden verstrekt bij de Texaco-pompen. Er moeten wel aparte formulieren worden gebruikt. Ook via sms en email kunnen nieuwe namen doorgegeven worden. Deze campagne duurt tot 17 juli.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May