Gajadien: Sasur blijft een maatschappelijk probleem
30 Jun 2012, 08:00
foto
Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP)


“Ondanks allerlei beloftes van president Desi Bouterse om het maatschappelijk probleem van Sasur aan te pakken, merken wij op dat de regering deze kwestie niet wenst op te lossen.” Dit vindt assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het enige dat volgens hem gedaan werd, is dat de beschikking met de bevoegdheden van Sasur met nietszeggende argumenten werd ingetrokken.

Gajadien zegt dat deze beslissing dan ook terecht door de rechter is opgeschort. De gronden die in deze beschikking zijn opgenomen, zijn volgens de politicus op z’n minst niet realiteitsgezind en de aspecten van behoorlijk bestuur zijn zeker niet hierin opgenomen.

In slaap gevallen
Tijdens de discussies in De Nationale Assemblee met de verschillende betrokkenen was de conclusie overduidelijk dat de raad van toezicht zijn werkzaamheden niet naar behoren heeft gedaan. “We zien dat dit bestuur nog steeds in dezelfde formatie in tact is. We merken dat de regering verder in alle talen zwijgt. Zelfs de coalitieleden zijn in slaap gevallen”, meent Gajadien.

Het assembleelid vindt dat zolang niet structureel de nationale wetten over intellectuele eigendomsrechten geregeld zijn, de samenleving met dit soort maatschappelijke problemen geconfronteerd zal worden. Gajadien merkt op dat de ex-minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, reeds werk had verricht dat verder uitgevoerd moet worden. Dit zou volgens hem leiden tot een integrale aanpak van de intellectuele eigendomsrechten, waarin het auteursrecht, naburige rechten, het portretrecht, het octrooirecht, het merkenrecht, het modellenrecht, het handelsnaamrecht en andere rechten geregeld zouden moeten worden.

“Naar mijn oordeel zou Sasur die nog niet bewezen had een behoorlijk bestuur te kunnen voeren, geen toestemming voor onbepaalde tijd moeten krijgen. Het is bij de gesprekken in DNA gebleken dat er bij deze stichting nog steeds geen sprake is van behoorlijk bestuur. Het was daarom de taak van de commissie van toezicht, de minister hierop te wijzen, wat niet gebeurd blijkt te zijn”, meent Gajadien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May