HI ondersteunt kleinondernemerschap
29 Jun 2012, 14:00
foto
Minister Raymond Sapoen (Handel en Industrie) gisteren met ondernemers in het KKF-gebouw. (Foto: HI)


Bedrijven in de agro- en toerismesector worden geclusterd. Het ministerie van Handel en Industrie (HI) zegt alle initiatieven te ondersteunen die ertoe bijdragen om kleine ondernemers hoger op te trekken. Zij kunnen zo doorbreken op de internationale markt.

Het clusteringsproces vindt in samenwerking met het Suriname Business Forum (SBF) plaats. In mei 2012 is gestart met clusterworkshops, waarbij ondernemingen binnen de agro- en toerismesector bijeen zijn gebracht. Door de samenwerking kan de hele sector voordelen halen. Er zijn presentaties gehouden van uitgewerkte initiatieven, die de clustergedachte en -vorming binnen de sectoren in actie laten zien.

Gisteren is een Suriname in Actie Forum in het KKF-gebouw gehouden, dat is voortgevloeid uit de clusterworkshops. Minister Raymond Sapoen van HI sprak de participanten in dit forum toe en benadrukte dat de regering menens is om aan kleine ondernemers incentives te geven om zo hun onderneming op een hoger niveau te brengen. De regering wil in samenwerking met het particulier initiatief hard werken aan fondswerving voor deze sector, meldt HI voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May