Rechter beslist over gehaal en getrek Rapar-Sasur
29 Jun 2012, 06:00
foto


Rapar en RBN vinden dat het kort geding door hen aangespannen een nieuwe wending heeft gekregen. Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) eist in dezelfde vordering dat Rapar en RBN worden verboden om bepaalde nummers op websites ten gehore te brengen. Deze keer eist Sasur een dwangsom van SRD 100.000 voor iedere dag waarop dit verbod wordt overtreden. Het gehaal en getrek tussen Rapar en RBN enerzijds en Sasur anderzijds is al jaren gaande. Diverse zaken hebben voor de rechter gediend, zonder dat de zaak is opgelost.

Edward Naarendorp, raadsman van Sasur, zegt als reactie op Rapar/RBN aan Starnieuws dat het niet om een nieuwe wending gaat. Het is een ontwikkeling waarop elke procesadvocaat volgens hem bedacht moet zijn. Raadsvrouwe van Rapar/RBN Anoeschka Debipersad merkt op dat Sasur met deze vordering te kennen heeft gegeven dat de oorspronkelijk toegewezen vordering fout zat.
"Het is allemaal prematuur om hierop in te gaan", meent de advocaat. Volgens haar maakt Sasur nu gewag van bestanden die nader onderzocht moeten worden.

Naarendorp vindt dat Rapar zonder ophouden onder de betalingsverplichting uit wil komen. "Het geding zal zijn beloop hebben in de rechtszaal, dus zal Sasur daar verder niet op ingaan. Wel is nodig de bewering van de advocaat van Rapar te weerleggen, als zou Sasur impliciet erkend te hebben in het eerste geding fout te zijn geweest. Sasur heeft het eerste geding in eerste aanleg en in hoger beroep gewonnen, dat kun je moeilijk aanduiden als ‘fout’. Het Hof had ook beslist dat voor een verbod in kort geding op het hele repertoire van Sasur, de formulering van de eis niet specifiek genoeg was", vindt Naarendorp. Door niet te betalen heeft volgens de advocaat Rapar zijn cliënt de gelegenheid gegeven een verbodsactie in te stellen in overeenstemming met de criteria van het Hof.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May