Nog tien studenten kunnen artsenopleiding volgen
28 Jun 2012, 16:30
foto
Minister Michel Blokland van Volksgezondheid, zijn collega van Minov, Shirley Sitaldin en de voorzitter van het Adek-bestuur Ryan Sidin, hebben de verruiming beklonken. (Foto: Minov)


Vanaf het nieuw collegejaar kunnen nog tien medische studenten de artsenopleiding volgen. Het aantal van 30 studenten is nu uitgebreid naar 40. Sinds 1973 was het aantal gesteld op 30. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft in zijn beleidsplan 2012-2016 gepleit voor deze verruiming.

Het besluit tot verruiming is woensdag genomen. Een commissie waarin vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de ministeries Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) en Volksgezondheid en artsen zaten, heeft het voorbereidend werk gedaan. De verruiming komt omdat de gezondheidszorg kampt met een tekort aan artsen.

Tegelijkertijd is gekeken naar het rendement van de opleiding. Het rendement moet worden verhoogd en de kwaliteit van de opleiding moet gegarandeerd blijven. Deze voorwaarden moeten de kwaliteit van de gezondheidszorg optimaliseren en waarborgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May