Dc Jiawan pakt de Van Hattemweg aan
28 Jun 2012, 20:30
foto
De gaten in de Van Hattemweg zijn aangepakt door het districtscommissariaat van Wanica. De situatie voor herstel, met takken in de gaten.


Door de regens van de afgelopen dagen was de Van Hattemweg, nabij de Tawajariekreek, haast onbegaanbaar geworden. Delen van deze weg waren zelfs weggespoeld, waardoor er kraters waren ontstaan. Deze vormden een groot gevaar voor het verkeer.

Districtscommissaris Rawin Jiawan van Wanica zegt aan Starnieuws dat de Tawajariekreek dichtbegroeid was, waardoor het overtollige water niet afgevoerd kon worden. De stijgende waterstand dreigde een gevaar te vormen. De dc heeft een machine gedirigeerd om de kreek op te schonen. De Civieltechnische Dienst van het districtscommissariaat heeft deze job uitgevoerd. Ruim 100 meter van deze kreek is opgeschoond.

Jiawan benadrukt dat het ministerie van Openbare Werken ook zijn medewerking heeft verleend door klei aan te voeren om de Van Hattemweg te rehabiliteren en de kraters op te vullen. Het weggedeelte is daarna belegd met klinkzand en aangevuld met een laag baanzand. “We hebben de weg opgevuld met baanzand, zodat er bij regenval geen modderpoel zal ontstaan. Zo kan de weg begaanbaar blijven”, meent Jiawan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May