VRTS betreurt hakken in gelederen
27 Jun 2012, 21:40
foto


De Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) is teleurgesteld dat het omroepbedrijf Rasonic uit Nickerie de licentieovereenkomsten met de stichting Auteursrechten Suriname (SASUR) heeft getekend. Rasonic is de overeenkomst op dinsdag 26 juni 2012 aangegaan.

“Deze solo-actie van Rasonic ondermijnt de hechte eenheid en solidariteit binnen de VRTS,” schrijft de vereniging in een persbericht. Het VRTS-bestuur is sinds 23 februari 2012 gemachtigd om namens de leden de problemen met Sasur te bespreken en tot een oplossing te komen. Het meewerken van Rasonic aan de doelbewuste campagne van Sasur om twijfel en verwarring te zaaien in de Surinaamse samenleving, roept grote vraagtekens op, zegt de vereniging.

“Iedere ingewijde in de materie weet dat het een illusie is om te denken dat dit probleem van de muziek auteursrechten op individuele basis kan worden opgelost. Bovendien heeft de handel en wandel van Sasur in de afgelopen jaren aangetoond, dat zij een onbetrouwbare en niet-transparante stichting is welke puur uit is op winstbejag over de ruggen van anderen heen.”

De VRTS zegt dat zij onverstoord verdergaat met de behartiging van de collectieve belangen van alle leden. Zij roept alle leden in stad en district op, om de gelederen gesloten te houden en in het eigen individuele en collectieve belang niet te vallen voor de valse verwachtingen en de sluwe misleiding van Sasur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May