Suriname krijgt eigen Pink Ribbon winkel
27 Jun 2012, 22:30
foto


Suriname heeft vanaf zaterdag zijn eigen Pink Ribbon Shop naar het model van die in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. De Pink Ribbon is symbool in de strijd tegen borstkanker.

Het bewustzijn van deze ziekte moet volgens initiatiefnemer Karin Refos vooral duurzaam zijn en groter worden. Jennifer Bromet, voorzitter van Pink Ribbon Suriname, zegt dat de winkel een structurele bijdrage kan leveren aan de gemeenschap om de strijd tegen borstkanker verder gestalte te geven. Zowel Refos als Bromet heeft borstkanker overleefd. Met de opbrengsten uit de shop zullen de kosten voor promotie, praatgroepen en andere bewustwordingsactiviteiten in de strijd tegen deze ziekte worden gedekt.

In de winkel aan de Domineestraat 34 in het pand van Bromet, zullen veelal goederen van Surinaamse makelarij worden verkocht. Pink Ribbon Suriname wil hiermee vooral de lokale vrouwelijke ondernemers een extra push geven. “Door hen te betrekken, stimuleren wij dat er meer wordt geproduceerd en dat zij meeliften met hun Pink Ribbon producten”, zegt Refos. Ze noemt dit een vorm van structurele armoedebestrijding.

In de districten is het bewustwordingsproces over borstkanker in volle gang. Op Klaaskreek, Brownsweg en Brokopondo Centrum is in het Aucaans en Saramaccaans voorlichting gegeven over borstkanker.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May