Dambreuk Coronie wordt eindelijk aangepakt
27 Jun 2012, 17:30
foto
Soerish Algoe, onderdirecteur LVV Nickerie (links) en sectiehoofd LVV Nickerie Guido van der Kooye op oriëntatie in Coronie.


Het voorwerk dat verricht moet worden om de breuk in de waterkerende dam van Coronie aan te pakken, is al aangevangen. Het ministerie van Landbouw, Veteelt en Visserij (LVV) heeft deze taken op zich genomen. Na georiënteerd te hebben, is besloten om alvast enkele hoofdafvoerkanalen op te schonen. Intussen worden voorbereidingen getroffen om de dam te herstellen. Er moeten klei, palen en hout aangevoerd worden. Dit zegt onderdirecteur landbouw, Soerish Algoe, aan Starnieuws.

LVV heeft Surzwam de opdracht gegeven om de loosleidingen Paal nul, Welgelegen, Ingerness en London op te schonen. Deze werkzaamheden zijn al gestart. Algoe zegt dat hierdoor het overtollige water beter afgevoerd kan worden. Ook meent de onderdirecteur dat er absoluut geen gevaar meer is. Het uiteindelijke werk zal door Syntec NV uitgevoerd worden, omdat deze dam nog in een onderhoudsfase is.

Parlementariër Remi Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) is gerustgesteld nu. “Ik ben blij dat deze werkzaamheden eindelijk begonnen zijn. Het was echt een lijdensweg voor alle Coronianen. We hebben zo gebeden dat het niet moest regenen. Anders was het gedaan met ons”, meent Tarnadi.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May