Super oplichter Gerardus S. weer op vrije voeten
27 Jun 2012, 08:00
foto


De super oplichter Gerardus S. die vorige week door de politie was ingesloten, is weer op vrije voeten. Dit meldt een van de benadeelden M.J. aan Starnieuws. "Ik heb hem vrij zien lopen. Deze man heeft mij voor SRD 28.000 opgelicht. Ik wil van de politie weten waarom die man op vrije voeten is’’, zegt de benadeelde.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt dat Gerardus S. weer in vrijheid is gesteld, echter kon hij geen verdere informatie hierover geven. M.J. zegt dat ze vorig jaar het geldbedrag aan de man had gegeven voor een stuk perceel. Hij zou samen met een notaris ervoor zorgen dat zij een stuk perceel zou krijgen.

Vrouw advocaat
“Ik had niet gedacht dat ik te maken zou krijgen met een oplichter, omdat zijn vrouw een advocaat is’’. De benadeelde zegt dat ze pas na twee maanden na betaling door had dat de man haar voor de gek hield. ’’Toen ik mijn geld terug vroeg zei hij tegen mij dat hij een notaris had betaald’’.

Het slachtoffer zegt dat ze gelijk contact heeft gemaakt met het Bureau Nieuwe Haven om te vragen waarom de verdachte weer op vrije voeten is. ’’De politie heeft mij geen antwoord gegeven, bovendien hebben ze mijn aanklacht niet officieel aangenomen. Ik wil rechtspraak. Ik wil weten waarom een man die een aantal mensen heeft opgelicht vrij rondloopt’’.

Ze vermoedt dat de vrouw van de oplichter achter de vrijlating zit en praat over klassenjustitie. Gerardus S. werd de vorige week door de politie aangehouden wegens oplichting. Tegen hem lopen er drie aangiften bij de afdeling Fraude. De man gaf zich uit voor jurist en zei dat hij percelen verkoopt. M.J. wil genoegdoening hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May