Piekperiode Mexicaanse griep voorbij
26 Jun 2012, 04:00
foto
De piekperiode van de Mexicaanse griep lag in mei (zwarte lijn). Deze statistieken zijn van 25 juni. (Bron: BOG)


De piekperiode van de Mexicaanse griep in Suriname is voorbij. Dat zeggen de minister van Volksgezondheid Michel Blokland én de directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) Lesley Resida aan Starnieuws.

‘’De acute fase is achter de rug. Deze griepgevallen komen namelijk in golven. Je hebt meestal een piekperiode en dan weer een rustige fase. Er is in ieder geval geen sprake geweest van een epidemie’’, benadrukt de minister. Hij zegt blij te zijn dat de piekperiode is afgesloten zonder dat er doden zijn gevallen.

Gemiddeld nog hoog
“Het griepbeeld heeft een verschuiving vertoond, waarbij het grootste aantal griep gevallen in de laatste weken vrijwel uitsluitend werd veroorzaakt door de normale seizoen griep virus (AH3). Absolute aantallen zijn niet te geven, maar de rapportages geven een redelijk goede indruk nationaal’’, stelt Resida.

Hoewel de piek voorbij is, liggen de wekelijkse meldingen nog boven het gemiddelde dat zich in deze periode gewoonlijk meldt met griep, zegt Resida. Hij drukt eenieder op het hart zich te houden voorzichtig te blijven en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May