DNA-voorzitter wil meer vrouwen in de politiek
25 Jun 2012, 22:30
foto


Het parlement geeft gendergelijkheid in de politiek hoge prioriteit. Op de agenda van DNA-voorzitter Jenny Geerlings-Simons staat ‘Gender en politiek’ dan ook hoog op de agenda.

Samen met de UNDP worden op 27 en 29 juni een aantal bijeenkomsten gehouden met ‘gender en politiek’ als basis. Het gaat om vervolgbijeenkomsten van de ronde tafel over hetzelfde onderwerp in februari dit jaar. Op deze tweede sessie zullen de deelnemers zich richten op de quota voor vrouwen in de politiek. Vrouwen van politieke partijen krijgen de gelegenheid om in het parlement de samenleving te informeren over hun zienswijze over het onderwerp.

Het onderwerp is ook opgenomen in het Institutioneel Versterkingsplan van het parlement. Henna Guicherit zal als een van de inleiders op 28 juni het nationaal perspectief en de stand van zaken in Suriname belichten. De twee buitenlandse inleiders zullen ingaan op de regionale ervaringen bij het instellen van wettelijke quota voor de participatie van vrouwen bij verkiezingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May