Nieuwe leerboeken moeten volgend schooljaar af zijn
25 Jun 2012, 14:00
foto
Minister Shirley Sitaldien met de regeringsadviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux op de leermiddelenbeurs. (Foto: Raoul Lith)


De voorzitter van de task force onderwijs, Eddy Jozefzoon, is ervan overtuigd dat per 15 september het mogelijk moet zijn om nieuwe leerboeken voor voj en vos-scholieren in Suriname te hebben. Dit zei hij vandaag bij de opening van de leermiddelenbeurs, waar leraren kennis kunnen maken met de verschillende methoden.

De beurs werd geopend door vicepresident Robert Ameerali, die president Desi Bouterse, verving. Het staatshoofd is verhinderd. Ameerali zei dat er een begin wordt gemaakt met vernieuwing van verouderde leermethoden. Volgens hem is gebrek aan coördinatie de oorzaak dat in het verleden er weinig gedaan is aan vernieuwing van de methoden. De beurs wordt gehouden in Hotel Krasnapolsky en duurt tot woensdag.

Kwaliteit voorop stellen
Minister Shirley Sitaldin stelde dat de kwaliteit op de eerste plaats komt. Zij benadrukte dat bij de keuze van de leerboeken het niveau een belangrijk criterium is. Scholieren moeten niet beneden hun niveau worden opgeleid. Zij vindt ook dat er te veel de nadruk wordt gelegd op slagingspercentages. Voor haar is belangrijk dat leerlingen het gesteld niveau halen. De leerstof mag niet vergemakkelijkt worden opdat meer leerlingen de eindstreep halen maar niet kunnen meedraaien in de maatschappij.

Vakleerkrachten zullen kijken naar de methodes die aangeboden worden. Het ligt in de bedoeling dat de boeken die gekozen worden, aangepast worden naar Surinaamse omstandigheden. Hiertoe zullen vakleerkrachten aangetrokken worden die tegen betaling dit werk zullen verrichten. Zij zullen ook workshops volgen. Vier van de acht Nederlandse uitgevers zijn op de leermiddelenbeurs aanwezig met hun boeken. Zij zullen de methoden toelichten en nagaan in hoeverre tegemoetgekomen kan worden aan de wensen van Suriname. Een deel is bereid de boeken hier te drukken, terwijl anderen door slechte ervaring in het verleden de methoden liever kant en klaar willen leveren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May