Frits Terlaan wordt in mei 2013 directeur Godo
25 Jun 2012, 19:00
foto
Godo's directeur Herman Vijzelman (links) draagt in mei 2013 de toorts over aan Frits Terlaan. (Foto: René Gompers)


Frits Terlaan wordt de nieuwe directeur van Godo. Dit is zondag tijdens de algemene leden vergadering bekendgemaakt. De leden spraken hun tevredenheid uit over de keuze van een 'eigen kweek'. Terlaan is manager financieel administratie bij de bank.

Herman Vijzelman, die volgens het contract tot mei 2013 directeur is, juicht het toe dat er nu al gewerkt wordt aan een opvolger. "Het is goed dat de mensen die voor deze job zijn gekozen nu al te laten meelopen om de positie geleidelijk aan en geruisloos te laten overnemen", zegt hij aan Starnieuws.

Toevoegen aan directieteam
Terlaan zal na goedkeuring van de Centrale Bank van Suriname aan het directieteam worden toegevoegd. Hij zal tot mei 2013 'stage' lopen.
De leden werden gerustgesteld dat de versterking van het directieteam niet zal drukken op de al fors toegenomen bedrijfskosten.

Carlho Wijdh, oprichter van Godo, is blij met Terlaan: "Hij is iemand die coöperatief denkt, handelt en visie heeft." Wijdh geeft mee dat nooit vergeten moet worden dat Godo een coöperatieve bank is. "We moeten te allen tijde aan de 'mensen helpen mensen'-gedachte vasthouden".

Terlaan stelt het welzijn van de Godo-leden op de eerste plaats. Welvaart komt maar je moet de mensen de gelegenheid bieden om zich op te bouwen. Maar als bank moeten wij ook op langer termijn denken. Meer betrokkenheid en meer participatie van de 72.000 leden zal ervoor zorgen dat de juiste balans ontstaat tussen zaken doen en welzijn." Terlaan gaat de uitdaging met genoegen aan.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May