Jongeren Stichting Rumas doen fitheidsscreening
25 Jun 2012, 23:00
foto


Stichting Rumas, Reik Uit naar Meer, houdt zich sinds 2009 bezig met jongeren, in het bijzonder jongens, die door maatschappelijke en financiële problemen uit het onderwijssysteem zijn geraakt. Er zijn diverse fasen binnen het begeleidingstraject voor resocialisatie waaronder ook sport valt.

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst een eenvoudige fitheidsscreening aangeboden aan dertien jongens en/of jong volwassenen. Volgens één van de begeleiders was niet iedereen komen opdagen en wordt dit gedrag wel vaker getoond. De leeftijd varieert van 12 tot 24 jaar en over het algemeen kan gezegd worden dat de resultaten gunstig zijn.

Frappant is wel, dat bij een aërobische conditietest, nadat één jongen aangaf helemaal niet vermoeid te zijn geraakt, het gros van de anderen hetzelfde antwoord gaf. Waarschijnlijk speelt het niet willen onderdoen voor een ander bij de jongeren een rol maar in ieder geval bleek, dat ze allemaal wel iets geleerd hadden uit deze screening. Motivatie en de wil om weer terug te gaan naar school zijn belangrijk voor het slagen van het begeleidingstraject. Bij Rumas geldt immers: “If you can dream it, you can do it”.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May