Kandidaat Nado Aroepa valt buiten de boot
25 Jun 2012, 01:00
foto
De kandidatuur van Nado Aroepa als dorpshoofd van Section is afgekeurd.


Kandidaat Nado Aroepa van Section mag niet meedoen aan de dorpsverkiezing. Zijn kandidatuur als dorpshoofd is afgekeurd door de verkiezingscommissie onder leiding van districtscommissaris Roline Samsoedien. Na controle is gebleken dat hij in Apoera ingeschreven staat. Aroepa (45) woont zijn hele leven lang in Section. Hij was zelfs dorpshoofd.

Samsoedien zegt aan Starnieuws dat een van de eisen is dat de kandidaat ingeschreven moet staan in het dorp en daar ook moet wonen. Na controle van de ingediende lijsten zondagavond bleek dat hij in Apoera ingeschreven staat. Samsoedien heeft de ondersteuners en Aroepa voorgehouden dat ze een dag de tijd hebben om een nieuwe kandidaat aan te dragen.

Boos
De aanhang van Aroepa is boos op de verkiezingscommissie. De mensen willen geen andere kandidaat voordragen. De ondersteuners staan achter Aroepa. Ook vinden ze dat hij geboren en getogen is in het dorp en dat het eerder nooit problemen heeft opgeleverd. Samsoedien merkt op dat ze duidelijk de eisen, keer op keer, heeft voorgehouden en benadrukt dat de kandidaat in het dorp ingeschreven moet staan.

Aroepa zegt dat hij zijn hele leven in het dorp woont. Daarnaast is hij pas vrijdag erachter gekomen dat hij in Apoera ingeschreven staat. Dit komt volgens hem doordat er maar één CBB-kantoor in West-Suriname is. “Ik heb nooit ergens anders gewoond. De meerderheid staat achter mij. De mensen hebben aangegeven dat indien ik niet op de lijst mag dat ze dan niet zullen stemmen. Dit is traditioneel gezag. We willen mijn papieren in orde maken, maar Samsoedien zegt dat het daarvoor te laat is”, deelt Aroepa mee. Aroepa is ervan overtuigd dat hij als winnaar uit de bus zou komen voor Section. De andere kandidaat is Ferdinand Simonds.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May