SUFOV sluit ‘Keep the moment’ tevreden af
24 Jun 2012, 22:00
foto
De tentoonstelling van SUFOV in de Congreshal. (Foto: Jay Tjong A Tham)


Op zaterdag 23 juni, de laatste expo dag van de SUFOV (Surinaamse Fotografen Vereniging), heerste er een gezellige sfeer in de Congreshal. Ondanks dat er zoveel te doen was op uitgaansgebied was het een komen en gaan bij de expo. Het hoogtepunt op die avond was de veiling van diverse fotowerken ten bate van ‘Nos Kasita’, een tehuis waar er momenteel 89 kinderen zijn van 2-18 jaar. De opbrengst was ongeveer vierduizend Surinaamse dollar waarbij de firma Haukes de meest gulle bieder was.

Voor vele exposanten was ‘Keep the moment’ hun eerste expositie en ook al werd hun werk niet verkocht, het feit dat je hebt laten zien aan het brede publiek wat jouw werk inhoudt, is al heel wat.
De schoolkinderen op voorgaande dagen van de St.Elisabeth 2 -, de Richenel Sloote- en F.Stahelinschool, keken hun ogen uit en waren na tien minuten aandachtig luisteren niet meer te houden en klaar om zelf rond te kijken en zelfs rond te rennen. Zeer enthousiast vulden ze ook in welke foto zij de beste vonden in diverse categorieën. Ze mochten ook hun commentaar neerpennen en er waren werkelijk hartverwarmende uitspraken te lezen zoals: “Ik wilde echt huilen toen ik de foto’s zag”.

Met de veiling heeft SUFOV getoond het hart op de juiste plaats te hebben en een steentje bij te dragen aan de mens in nood. Het bestuur kijkt uit naar 2013, wanneer de vereniging 20 jaar bestaat en zal zeker haar best doen om er iets moois van te maken.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May