Acht kandidaten voor verkiezing kapitein West-Suriname
25 Jun 2012, 00:00
foto
Kandidaat Ricardo Mac Intosh van Washabo dienst zijn lijst in bij districtscommissaris Roline Samsoedien.


Acht personen stellen zich kandidaat voor de dorpshoofden verkiezing die op 8 juli in West-Surinane wordt gehouden. Uit Washabo hebben Henry Lingaard, Ricardo Mac Intosh en Franklin Jong zich kandidaat gesteld. Section heeft Nado Aroepa en Ferdinand Simonds voorgedragen. Uit Apoera gaan David Lewis, Jeffery Armaketo en Ronny Simon voor de dorpshoofden verkiezing.

Voorzitter van de verkiezingscommissie, Roline Samsoedien, zegt aan Starnieuws dat alle lijsten nog gecontroleerd zullen worden. De lijsten van Apoera hebben elk zes basja’s, Section heeft twee en Washabo vier basja's. Daarnaast waren de lijsten van Section elk met twintig ondersteuners aangevuld. Die van Washabo hadden 55 om 60 en 60 ondersteuners, terwijl die van Apoera elk met 60 leden kwamen. Dit is veel meer dan de vereiste van 25.

Samsoedien merkt op dat sommige kandidaten met veel aanhangers binnenkwamen. De kandidaten zullen nu campagne voeren om de meerderheid aan stemmen te vergaren om kapitein te kunnen worden. Maandagochtend zal de loting van de volgorde van de namen op de stembiljetten plaatsvinden.

Samsoedien meent dat deze manier van verkiezing houden wel de beste is. De verkiezingen zijn vrij en geheim en kan eenieder vrij haar of zijn stem uitbrengen. Vroeger ging dat in het bijzijn van anderen en met handopsteking. De voorzitter geeft aan dat alle voorbereidingen al getroffen zijn. Voor de verkiezing verwacht ze een goede opkomst.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May