Weer golfstoring op komst
24 Jun 2012, 12:30
foto
Een weerkaart (wunderground.com) waar te zien is dat er storingen onze kant opkomen. De grenzen van Suriname zijn aangepast door Starnieuws.


Er is weer een golfstoring op komst. Een storing bevindt zich nu boven Frans-Guyana. Meteoroloog Radjkoemar Nanda zegt aan Starnieuws dat deze storing de regens in het kustgebied veroorzaken. In de middag en avond worden meer buien met windstoten verwacht. Morgen zal de intensiteit van de storing toenemen.

Intussen is de website van de Meteorologische dienst het weer weer online. Er wordt een waarschuwing voor vandaag gegeven. In de middag en avond plaatselijke onweersbuien, soms met windstoten. Nanda zegt dat zonder een eigen radar het moeilijk is om te voorspellen welke gebieden het zwaarst getroffen zullen worden.

De Meteorologische dienst maakt gebruik van de satellietgegevens van de collega's in Frans-Guyana. Deze beslaan echter niet heel Suriname, want ze zijn geconcentreerd op het buurland. Ook zijn ze verlaat beschikbaar. Nanda merkt op dat het beschikken over de juiste en gedetailleerde informatie belangrijk is om betere voorspellingen te kunnen doen. "We houden de ontwikkelingen van de golfstoring in de gaten", zegt Nanda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May