Dambreuk Coronie nog steeds niet aangepakt
24 Jun 2012, 06:00
foto
Zaterdag blijkt dat de dambreuk te Burnside, Coronie, nog onaangeroerd is gebleven.


Terwijl iedereen dacht dat de dambreuk te Burnside Coronie hersteld is, bleek zaterdag het tegendeel. Er is opdracht gegeven tot herstel, maar deze is niet uitgevoerd en er is ook geen controle geweest. Na de ontdekking dat er niks is gebeurd, heeft vicepresident Robert Ameerali minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) ingeschakeld.

De dambreuk is sedert afgelopen maandag ontstaan te Burnside in het district Coronie. De breuk van vier meter is onaangeroerd gebleven. Dit constateerden parlementariër Remi Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) en sectiehoofd van OW afdeling Coronie, George Letterboom, zaterdag. Waarnemend districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh werd meteen op de hoogte gesteld hiervan.

Niks uitgevoerd
Letterboom merkt tegenover Starnieuws op dat de aannemer die het werk moest doen, nog niks heeft uitgevoerd. “Gelukkig heeft het niet geregend, want anders was het verergerd. De landbouwgronden die nu niet in teelt zijn, zijn onder water gelopen. Indien het zal regenen, kunnen de bewoonde gebieden blank komen te staan. Er is een machine gedirigeerd naar het gebied, maar die is nog niet gearriveerd. We wachten al bijna een week hierop”, stelt Letterboom.

Tarnadi schrok toen hij merkte dat de dambreuk in dezelfde staat was als voorheen. “Het enige wat gedaan is, is dat MNO Vervat twee extra duikers heeft geplaatst in het noorden, zodat het overtollige zwampwater vlotter kan wegstromen. God zij dank dat het niet veel geregend heeft en dat het zwampwaterpeil niet extreem hoog is. De dambreuk is niet groter geworden. Het overtollige water stroomt via de zwaartekracht naar zee”, stelt Tarnadi.

LVV heeft niks gedaan
Joeloemsingh zegt aan Starnieuws dat hij afgelopen dinsdag samen met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbestrijding (NCCR), OW, Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de politie de plek van de dambreuk heeft bezocht. LVV zou Syntec inschakelen om het probleem op te lossen. “Ik heb terug gekoppeld en kreeg te horen dat Syntec al bezig was de dam te herstellen. Vandaar dat ik aangegeven had dat het gevaar geweken is. Nu trekt Tarnadi aan de bel en kom ik dan erachter dat er nog steeds niks is gebeurd. LVV heeft niks gedaan”, deelt Joeloemsingh mee. De dc heeft de vicepresident opgebeld om zijn misnoegen te uiten.

Ameerali om commentaar gevraagd, zegt dat hij minister Abrahams heeft ingeschakeld. Hij heeft de opdracht gegeven om de dam zo spoedig mogelijk te herstellen. Volgens Joeloemsingh is MNO Vervat bereid om hulp te verlenen, zodat erger voorkomen kan worden. Daarnaast heeft Abrahams meteen hulp aangeboden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May