Website Meteorologische dienst buiten werking
24 Jun 2012, 00:00
foto
Op deze weerkaart is te zien dat de storing vanuit de kust van Afrika afkomstig zijn. Miami, Bahama's en Cuba hebben ook te maken met slecht weer. De grenzen van de Surinaamse kaart zijn aangepast door Starnieuws. (www.wunderground.com)


Sinds vrijdag is de website van de Meteorologische dienst buiten werken. Van de meteoroloog Dwight Samuel verneemt Starnieuws dat het om een technisch probleem gaat. Juist nu Suriname extreem weer kan meemaken, heeft het publiek geen toegang tot lokale gegevens over het weer.

Samuel zegt dat in het weekend niet veel problemen worden verwacht. "In elk geval hebben wij geen situaties als afgelopen woensdag. Voor het weekend geldt dat in de middag en avond onweersbuien met windstoten te verwachten zijn", zegt de meteoroloog. Hij merkt op dat op de oceaan er storingen zijn, die onze richting opkomen.

In de gaten houden
"Wij houden de satellietgegevens in de gaten en kijken hoe snel de storingen Suriname zullen bereiken. Onze verwachting is dat vanaf maandag het weer zal verslechteren", voorspelt Samuel.

Een kijkje op weerwebsite www.wundermap leert dat een storing onze kust nadert. Ook Starnieuws blijft de situatie monitoren en zal tijdig alarm slaan bij ongeregeldheden. Aan de Meteorologische dienst en het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) is aangeboden om elk moment van de dag en nacht informatie aan de samenleving door te geven via Starnieuws.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May