Leo Darthuyzen, oud-directeur SRS heengegaan
23 Jun 2012, 00:30
foto


Oud-directeur van Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), Leo Darthuyzen (66), is niet meer. Hij is vrijdagavond overleden aan een hartaanval. Darthuyzen was de langst zittende directeur van de staatsradio, waar hij als technicus in dienst kwam.

Guno Ravenberg, lid van het management team van SRS, zegt aan Starnieuws dat het programma van de zender vanaf de ochtend zal worden aangepast. De SRS is geschokt door de plotselinge dood van de oud-directeur met wie er nog goed contact was.

Patrick Sweet die ruim twintig jaar verbonden is aan de SRS, is getroffen door het heengaan van Darthuyzen. "Hij was een kundige en goede directeur. Hij was altijd onder het personeel en ging vaak met ons het veld in. Hij zorgde voor een prettige sfeer en maakte geen onderscheid tussen posities. De heer Darthuyzen heeft ook vaak voor ons gekookt", haalt Sweet de goede herinneringen op.

"Wij hebben veel waardering voor wat de oud-directeur gedaan heeft voor de SRS", zegt Ravenberg die hem vanaf de jaren tachtig kent. Hij was een radioman in hart en nieren en had veel kennis over de techniek, merkt Ravenberg op. De SRS condoleert de familie en de samenleving met het heengaan van oud-directeur Leo Darthuyzen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May