Villapark Uitvlugt in geschil met verkavelaar Intervast
23 Jun 2012, 06:00
foto
Bewoners van Intervast klagen over de slechte staat van de wegen.


Bewoners van Villapark Uitvlugt hebben een geschil met de verkavelaar Intervast NV. De bewoners zeggen dat volgens de verkavelingsvergunning al tien jaren terug de wegen moesten worden verhard.

De bewoners van dit project zijn het wachten beu en willen dat het ministerie van Openbare Werken ingrijpt. De directie van Intervast zegt dat hij met de bewoners koopovereenkomsten heeft waarin duidelijk staat vermeld dat de zij een financiële bijdrage moeten betalen om de wegen te verharden. De buurtbewoners zijn het hier niet mee eens. ‘’Waarom zouden wij moeten betalen om de wegen te verharden als dat al een plicht is van de verkavelaar volgens de verkavelingsvergunning’’, vragen ze zich af.

In de maling genomen
Buurtbewoner Anandkoemar Gopiesingh is woest op Intervast omdat hij een brief heeft gekregen waarop staat aangegeven dat hij Euro 1000 moet betalen. Dit is nodig voor het onderhoud van het project. ‘’Waarom moet ik zoveel geld betalen, terwijl wij zelf dit project onderhouden?”, vraagt hij zich geërgerd af. Een andere bewoner van Thelma Sniphout meldt dat Intervast verschillende koopovereenkomsten heeft gesloten. Ze zegt dat op deze manier Intervast eenieder in de maling neemt.

"De wegen zijn op dit ogenblik baldadig. We hebben OW moeten bedelen om een van de wegen die het slechts aan toe is, te bezanden en dat is gelukkig gedaan. Waarom kan Intervast haar verplichtingen niet nakomen? Het project moest al tien jaren eerder verharde wegen hebben. Als de verkavelaar het niet kan doen, moet hij het project maar overdragen aan het ministerie van OW’’, zegt buurtbewoner Eric Wiegel.

Ingrijpen OW
Intervast zegt dat bij de verkoop van de kavels de koopsom bewust laag gehouden is. De intentie was om de koper mee te laten betalen voor het onderhoud van de wegen, het afwaterings- en rioleringssysteem, het maaien van alle leegstaande percelen en het verzorgen van speciaal daartoe geplante bomen en planten op het verkavelingsproject. Dit is ook steeds aan de koper voorgehouden’’, beweert Intervast.

De buurtbewoners zeggen dat de verkavelaar leugens vertelt en de gemaakte afspraken niet na wil komen. De buurtvereniging heeft een gesprek gehad met OW. Het ministerie heeft het probleem met Intervast besproken. Afgesproken is dat het project onderhouden moet worden. De bewoners hopen dat er snel een oplossing komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May