Schade St.Vincentius ziekenhuis SRD 50.000
22 Jun 2012, 01:30
foto
Het dak van het St. Vincentius Ziekenhuis wordt hersteld. (Foto: Raoul Lith)


De schade die het Sint Vincentius ziekenhuis door de rukwinden heeft geleden, is geraamd op SRD 50.000. Ruim vijftig dakplaten zijn weggerukt en tientallen meters verder gesmakt. Intussen is er nieuw materiaal aangeleverd om het dak te herstellen.

Het gaat om de vleugel waar de administratie is ondergebracht. Algemeen directeur Manoj Hindori zegt aan Starnieuws dat de platen gevestigd waren op een oud bestaand dak. De platen zijn tegen stroompalen aangekomen en hebben verder geen schade aangericht. “De spelers op het NGVB-sportveld renden hard weg toen zij de dakplaten op zich zagen afkomen. Er ontstonden vonken toen de platen op de stroompalen terechtkwamen. Gelukkig is het daarbij gebleven. Het is een angstaanjagend moment geweest”, zegt Hindori.

De wind is bij het ziekenhuis ongeveer tien minuten tekeergegaan. Buren, werknemers en andere hulpgroepen hadden het grootste deel van de platen tegen half twaalf donderdagavond opgeruimd. Hindori zegt niet ontevreden te zijn over de aanpak. Er is gehandeld volgens het rampenprotocol. De vicepresident, de twee districtscommissarissen van Paramaribo en de minister van Volksgezondheid hebben zich op de plek georiënteerd. De herstelkosten worden door het ziekenhuis bekostigd. Er zal alsnog ondersteuning gevraagd worden bij verschillende instanties en bij de overheid zegt Hindori. De rest van de daken wordt geïnspecteerd en waar nodig verstevigd, terwijl ook andere voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

Gretl Wolfram
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May