26.000 huishoudens getroffen door stroomstoring
21 Jun 2012, 19:33
foto


26.000 huishoudens zijn getroffen door stroomstoring sinds gisteravond. Tien ploegen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn nog bezig om de storingen op te heffen. Het bedrijf hoopt in de loop van de nacht alle problemen opgelost te hebben.

De EBS meldt dat de toevoer van elektriciteit is onderbroken door de hevige rukwinden, die grote schade hebben aangericht aan het net. Aangegeven wordt dat met grote voortvarendheid is gewerkt aan herstel van de aangerichte schade.
Technici van het bedrijf werken tot nu toe met man en macht om dit ongerief tot het verleden te doen behoren.

Tot de lijnen die het begaven, behoren onder andere die van Commewijne, veel in Paramaribo Noord en daarnaast Lelydorp, Kasbaholo en Kwatta. "Het gelukte de technici van de EBS om reeds binnen twee uren de lijnen die het minst schade hadden te herstellen. Echter duurde het ruim tien uren voor dat de zwaarst beschadigde lijnen waren hersteld. Intussen is het grootste deel van de beschadigde lijnen weer in gebruik en beschikt het merendeel van de huishoudens wederom over voldoende elektriciteit", meldt de EBS.
De technici werken nu nog aan de heel kleine individuele straatstoringen. Het betreft ongeveer 112 gevallen van straatstoringen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May