Suriname bereidt zich voor op testkits drugs
22 Jun 2012, 06:30
foto
Testkits drugs


Het Korps Politie Suriname (KPS) krijgt volgend maand een partij testapparatuur voor drugsonderzoek van Frankrijk. Verantwoordelijken van de Drugsunit en zij die belast zijn met de opsporing, vervolging van aan drugsgerelateerde feiten, zijn alvast getraind in het gebruik van het apparaat.

Tijdens de training, dinsdag, hebben de participanten ook kennis opgedaan van de verwerking en het gebruik van drugs en de laatste ontwikkelingen in de drugshandel. De training is verzorgd door douane-ambtenaar Noëlle-Line Pouive en politieman Stephen Archias uit Frans-Guyana in het Politie Opleidingscentrum. Afgevaardigden van de Militaire Politie, de Douane, leden van het Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID), de Justitiële Inlichtingen Dienst, de Technische Opsporings- en Herkenningsdienst (TOHD) en de Narcotica Brigade en Narcotica Intelligence Unit(NIU) van KPS, hebben deelgenomen aan de training.

Frankrijk en Suriname gingen in 2010 een financieringsovereenkomst aan voor institutionele steun voor binnenlandse veiligheid in Suriname. De financieringsovereenkomst behelst meerdere projecten en is op 20 april 2010 ondertekend door de toenmalige minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, en ambassadeur Richard Barbeyron. Het project is verspreid over drie jaar en is gericht op de verbetering van de justitiële en politie- samenwerking tussen Frankrijk en Suriname. De nadruk ligt vooral op bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit en verbetering van het strafrechtelijk keten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May